Friday 11 April 2014

Ελληνικός καφές.

                        Τι να πει κανείς για τον ελληνικό καφέ!!
             Τι πει κανείς για τον ελληνικό καφέ  και τους Έλληνες!!!                      
 Ο καφές για τους Έλληνες είναι ιεροτελεστία .  Πρέπει να μπουν οι σωστές αναλογίες , να ψηθεί  σιγά στην χόβολη…. με προσοχή να μην κοπεί το καϊμάκι .
 Μετά θα πρέπει να κάτσουν στην σκιά , να αγναντεύουν το γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού , να μην ξεχωρίζουν  που είναι η αρχή και που είναι το τέλος.                                       Αφού πιουν την πρώτη τους γουλιά και αγαλλίασει η ψυχή τους, είναι έτοιμοι για κουβέντα ...για πολλή κουβέντα.   Παρέα με τον καφέ έχουν ειπωθεί κουβέντες γλυκές , κουβέντες ψυχρές , κουβέντες σοφές. Μικρά και μεγάλα μυστικά.
 Παρέα με τον καφέ μπορούν να λύσουν μεγάλα ζητήματα, ακόμα και την κρίση!  Φλερτάρουν , κουτσομπολεύουν ,ζητούν  συγγνώμη.
 Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και το αναποδογύρισμα, αφού τον πιουν τον καφέ, για να διαβάσουν μετά και τα σύμβολα , για να διαβάσουν το μέλλον. Είναι  σαν τις κάρτες  ταρω για τις γυναίκες.
 Με το καφέ όμως μπορούν να κάτσουν και μόνοι τους να σκεφτούν , να αναπολήσουν , να διαβάσουν.
 Όλα αυτά είναι ο καφές για τους Έλληνες  και πολλά ακόμα .Γι’ αυτό όταν βγαίνουν για καφέ δεν μπορούν να τον πιουν όρθιοι. Έτσι χαλαρώνουν.
Είπαμε είναι ιεροτελεστία !
                                                    Στην  υγειά μας.